Monday, April 25, 2011

Belneário Camboriú

Afgelopen week had ik vakantie. Ik ben toen samen met de Braziliaanse familie Sandra & Nil, hun 7-jarig kind Yohan en 2-jarig nichtje Piëtra (hierna te noemen SNYP) voor een paar dagen naar Belneário Camboriú gegaan. We gingen woensdagavond met de bus heen (busreis normaal 10 uur), maar de bus was 2 uur vertraagd doordat het druk was op de weg. Door deze reden duurde de busreis van normaal 10 uur nu ruim 14 uur. Je slaapt in de bus, dus een lange busreis is niet erg. Maar 14 uur is wel erg lang. Dus we kwamen donderdagmiddag aan (donderdagochtend was de bedoeling), dus we konden niet van de hele dag profiteren.
Belneário Camboriú ligt in de staat Santa Catarina. Dit is de 3e staat die ik in Brazilië heb bezocht (van de 26 staten en 1 federaal district), na de staten São Paulo en Rio de Janeiro. De hoofdstad van Santa Catarina is badplaats Florianopolis, wat eigenlijk in de eerste plaats het doel van de reis in de vakantie had moeten zijn, ware het niet dat alle bustickets naar Florianopolis in de vakantie uitverkocht waren. SNYP zeiden toen dat Belneário Camboriú ook een bekende strandplaats is, en dat het hun ook leuk leek om daarheen te gaan (ze waren er ook nog nooit geweest).

Belneário Camboriú is een badplaats die is omgebouwd tot toeristische trekpleister. Er komen jaarlijks vele toeristen uit Zuid-Amerika naartoe. De stad telt ongeveer 100.000 inwoners, en is een mix tussen hoge hotels met een groot toeristisch strand en rustige natuurgebieden waar veel minder mensen komen. Er zijn ongeveer 7 of 8 stranden in de buurt van Belneário Camboriú, maar we hebben er maar 2 bezocht. Het schijnt dat de andere stranden ook de moeite waard zijn. Op sommige plaatsen waar we wel zijn geweest kan je foto's maken kon je foto's maken waarop het lijkt alsof je op een onbewoond eiland bent aangespoeld. Dit is echter maar half waar; je hoefde maar de andere kant op te kijken en je zag in de verte de hoge gebouwen van Belneário Camboriú. Hieronder enkele foto's en video's.

Belneário Camboriú is ook bekend omdat er een groot Christusbeeld staat, genaamd Cristo Luz, omdat het een groot licht draagt dat als vuurtoren dient voor schepen in zee. Net als het Christusbeeld van Rio de Janeiro, staat het Christusbeeld op een berg. Daarnaast is het beeld 33 meter hoog, wat bijna even hoog is als het Christusbeeld in Rio de Janeiro (39,6 meter). Je hebt vanaf de berg een goed uitzicht over de stad. Hieronder enkele foto's en video's.

Zaterdag zijn we naar de kustplaats Bombinhas gegaan, dat 30 kilometer zuidelijker ligt. Deze plaats werd ons aangeraden omdat het water er erg mooi scheen te zijn. Echter, het weer zat niet mee. Er waren veel wolken die dag, en op een gegeven moment begon het te regenen. We hebben minder dan 2 uur op dat strand gezeten. Het strand heeft echter wel erg mooie plaatsen, en ik kan me zo voorstellen dat in de zomer met flinke zon het een heel leuk strand is. Hieronder enkele foto's.

Zaterdagavond zijn SNYP teruggegaan met de bus, omdat de busreis lang is, en ze maandag weer moesten werken. Ze zeiden allemaal dat ik langer moest blijven. Ik hoefde maandag niet te werken, dus bleef ik 1 dag langer. Zondag heb ik het Christusbeeld bezocht, zoals boven is beschreven, en op het strand gezeten. Belneário Camboriú is ook bekend omdat er een kabelbaan is die over een berg heengaat, naar een strand aan de andere kant van de berg - dat enkel bereikbaar is via de kabelbaan of met een boot. Ik heb deze kabelbaan tour echter niet gedaan, omdat het relatief duur was (15€) en het weer was ook niet zo mooi. Het leek erop als het elk moment kon gaan regenen, en dan zit je daar op een mooi afgelegen strand zonder een dak. Zondagavond ben ik weer teruggegaan. De busreis ging nu echter wel snel (minder dan 10 uur), omdat er geen file was. Het was een leuke vakantie. Deze week begint het tweede blok op school.

No comments:

Post a Comment