Thursday, July 7, 2011

Binnenlandse vluchten

Ik heb genoeg binnenlandse vluchten (6) in Brazilië gedaan om een structuur te ontdekken hoe ze daar werken.

In Europa gaat het inchecken voor een vlucht als volgt:
- inchecken (paspoort controle) -> je krijgt je ticket
- handbagage check (nog een keer ticket + paspoort check)
- voor je het vliegtuig ingaat is er nog een keer een ticket + paspoort check

Voor binnenlandse vluchten in Brazilië gaat het als volgt:
- inchecken (paspoort controle) -> je krijgt je ticket
- handbagage check (ticket check, maar geen paspoort check)
- voor je het vliegtuig ingaat is er nog 1 ticket check (geen paspoort check)

Dit betekent dus dat je zelf kunt inchecken en je ticket halen, en vervolgens dit ticket aan de grootste crimineel van de stad geven, zodat hij kan vluchten naar de andere kant van Brazilië. Er is tenslotte geen paspoort check meer na het inchecken, enkel 2 ticket checks. Aan de andere kant, het zijn binnenlandse vluchten, dus een crimineel zou niet naar het buitenland kunnen vluchten. Bij vluchten naar het buitenland zijn er wel meerdere paspoort checks.

Bij de 6 binnenlandse vluchten die ik heb gemaakt, werd er bij 3 vluchten niet in het Engels gesproken. De veiligheidsinstructies en vluchtinformatie werden bij deze vluchten enkel in het Portugees gegeven.

Bij 1 van deze 6 vluchten zat ik in een vliegtuig van TAM (de nationale Braziliaanse vliegtuigmaatschappij) dat een modern entertainmentsysteem voor elke passagier had. Dit entertainmentsysteem had ik nog nooit eerder gezien, ook niet in Europa. Je kon hier gratis films kijken, spelletjes spelen tegen de computer, muziek luisteren en nog meer. Ik heb een video van dit systeem gemaakt. Zie hieronder.

No comments:

Post a Comment