Monday, June 20, 2011

Guaraná

Guaraná is een Braziliaanse cafeïnehoudende plant uit de Amazone, die gebruikt wordt als grondstof voor frisdrank. Guaraná is de meest populaire frisdrank categorie in Brazilië (iets populairder dan cola). Het woord guaraná refereert in Brazilië meestal naar de frisdrank. Je kan in een restaurant dus zeggen 'ik wil graag een guaraná'. De meest populaire Guaraná producent in Brazilië is Antarctica Guaraná. Andere populaire Guaraná frisdrank merken zijn Schin Guaraná en Kuat Guaraná. Als frisdrank bevat guaraná veel natuurlijke cafeïne, waardoor het effect vergelijkbaar is met het drinken van koffie.
Alhoewel guaraná Braziliaans is, is de populariteit van deze frisdrank in de afgelopen jaren toegenomen in het buitenland. In veel Portugeze supermarkten is guaraná sinds een aantal jaar ook te koop.

Guaraná is ook beschikbaar in poedervorm en tabletvorm. Hiervan wordt gezegd dat het energie geeft (niet in de vorm van een snelle korte energieboost, maar in de vorm van een langzame afgifte die uren duurt). Guaraná wordt geleidelijk opgenomen door het lichaam. De inheemse bevolking uit delen van de Amazone gebruikt guaraná al eeuwen lang als natuurlijk energiesupplement. In poedervorm kun je guaraná mixen met elke vloeistof (bijvoorbeeld water of cola).

No comments:

Post a Comment