Wednesday, June 8, 2011

Praia de Guarajuba

De tweede dag in Bahia was ik met een tour van het hostel naar praia da forte/praia de Guarajuba gegaan. In deze tour maakten we eerst een stop op een mooie plek (Lagoa do Abaeté):
Daarna zijn we doorgereden naar praia da forte. Dit ligt ongeveer 60 kilometer ten Noorden van Salvador. Het ligt in een vissersdorpje, wat in de zomer volstroomt met toeristen. In dit dorp loopt een project genaamd Project Tamar, wat als doel heeft het beschermen van schildpadden aan de Braziliaanse kust. Tevens hebben ze een mini-dierentuin, waar enkele reuze schildpadden en pijlstraatroggen te zien zijn. De tour van het hostel bracht ons hier.
Het strand praia da forte zelf zag er niet zo bijzonder uit, en de tour heeft er verder geen aandacht aan besteed, dus het zal wel niet zo bijzonder zijn. De tour reed verder naar praia da Guarajuba. Dit ligt ongeveer 42 kilometer van Salvador. Hier hadden we uitgebreid de tijd om op het strand te zijn. Dit strand was erg rustig en mooi. In de ingang van het strand heb je nog wel wat mensen en een paar strandtentjes:
Maar als je 5-10 minuten verder loopt, ben je helemaal alleen. Het is een mooi strand. Hieronder wat foto's.

No comments:

Post a Comment